Featured

Jaarlijkse Vroege Vogels Wandeling

SEXBIERUM, zaterdag 11 mei 2024 - Het is nog donker als we om 05:00 uur bij Hotel-Café-Restaurant 'De Harmonie' naar binnen gaan voor de jaarlijkse Vroege Vogels Wandeling. De eerste merels beginnen al melodieus te zingen. Meestal zijn het de eerste vogels die de nieuwe dag zingend verwelkomen. Na de ontvangst met koffie en thee wandelen we in de ochtendschemering via de Tsjerk Hiddesstrjitte en Hearewei naar Liauckama State, ook wel bekend als het Sexbierumerbos. Een overstekende egel duikt bij onze nadering snel bij een voortuintje in de struiken.

Steun Mooi Barradeel

Mooi Barradeel wil het je gemakkelijk en leuk maken om meer over Barradeel als toeristische streek te weten te komen.

De site en Facebook groep zijn gratis te gebruiken, maar het ontwikkelen en onderhouden ervan is dat niet. Om het platform draaiende te houden ben ik als beheerder mede afhankelijk van externe financiering. Als je Mooi Barradeel leuk en nuttig vindt, overweeg dan om een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie te doen!

Via onderstaand formulier kun je een donatie doen.

Als je rechtstreeks geld wilt overmaken, dan kun je hieronder mijn gegevens vinden:

Naam: Meindert van Dijk
Adres: Boarg. Dukerstrjitte 34, 8855 CZ Sexbierum
IBAN: NL36 INGB 0001 7971 70
Onder vermelding van: Donatie Mooi Barradeel

Gemeentewapen en gemeentevlag Barradeel

Wapen van Barradeel

Afbeelding van het gemeentewapen van de voormalige gemeente Barradeel.Het hiernaast afgebeelde gemeentewapen werd gebruikt door de de voormalige gemeente Barradeel, waarvan Sexbierum de hoofdplaats was.

Het wapen werd op 25 maart 1818 als volgt beschreven:
"Dwars doorsneden met een dijk van paalwerk op dewelk rustende is een koornschoof van goud, het bovenste gedeelte des schilds verbeeldende eene hemelsblaauwe lucht, in het benedenste gedeelte des schilds een stille zee."

NB : gevoerd met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 parels.

(Bron: Heraldry of the world )


Vlag van Barradeel

Vlag van de gemeente Barradeel (1963-1984)De vlag van Barradeel is op 28 juni 1963 vastgesteld als de gemeentelijke vlag van de Friese gemeente Barradeel. De vlag wordt als volgt beschreven:

'De vlag is samengesteld uit drie horizontale banen in de kleuren blauw, geel en groen 1:2:1, met een witte rechthoekige broekingsdriehoek en, met de assen door de broektop en broekhoek gaande zwarte keper met rechte tophoek en een dikte gelijk aan 1/12 van de vlaghoogte.'

Het ontwerp was afkomstig van de Fryske Rie foar Heraldyk en is een combinatie van een voorstelling van het gemeentewapen en de ligging van de gemeente. Het blauw stelt de lucht voor, het geel de korenschoof uit het wapen, het groen het land en het wit de zee. De keper stelt de zeedijk voor, die de gemeente beschermt.

Bij de gemeentelijke herindeling op 1 januari 1984 is Barradeel verdeeld over de drie gemeenten Franekeradeel, Harlingen en het Bildt. Een groot deel is toentertijd samen met de stad Franeker toegevoegd aan Franekeradeel. De gemeentevlag van Barradeel is hierdoor komen te vervallen. Per 1 januari 2018 zijn de gemeenten Franekeradeel en Het Bildt opgegaan in de nieuwe gemeente Waadhoeke.
Bron: Wikipedia

Gids

De Gids biedt je informatie over de toeristische en recreatieve kwaliteiten van de dorpen van de voormalige gemeente Barradeel.

Voor het vullen van deze gids wordt grotendeels gebruik gemaakt van openbare informatie, zoals (bedrijfs)websites en sociale media. Op verzoek kan relevante informatie worden toegevoegd of gewijzigd.

De gids is verdeeld in categorieën en (soms) subcategorieën.

Suggestie voor Gidsvermelding? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Mooi Barradeel
Meindert van Dijk
Boarg. Dukerstrjitte 34
8855CZ Sexbierum
06-46264523

info@mooibarradeel.nl 
www.mooibarradeel.nl

info@meindertvandijk.nl
www.meindertvandijk.nl

KvK nr: 01080027
BTW: NL001261421B67

Meindert van Dijk is als fotograaf en organisator van Natuurfotowandelingen in het Waddengebied met Waddengoud bekroond.

Logo Waddenzee WerelderfgoedGastheer en Ambassadeur

DOM

Deze website wordt financieel ondersteund via de Subsidieregeling Dorpsontwikkelingsmaatschappijen Fryslânfonds