Featured

Volkstuinen in leegstaande kassen?

In 1969 trok de Loosduinse Arie Hartman als pionier in de glastuinbouw naar Friesland om daar een glastuinbouwbedrijf te beginnen. Hij startte in Sexbierum een bedrijf van twee hectare, wat voor die tijd bijzonder groot was. Het was het begin van een groot kassencomplex. Een kassencomplex dat er nu helaas leeg en verlaten bij staat. Nog onduidelijk is wanneer en op welke wijze de kassen weer in gebruik worden genomen.

Featured

Natuurwandeling door de Riedpolder (bedreigd natuurgebied)

SEXBIERUM, zaterdag 16 maart 2024 - Een groepje van tien personen verzamelt zich aan het eind van de Juckemaleane in Sexbierum. Arend Kuiper en Cor Aardema van de Vogelwacht Franeker en omgeving nemen ons mee de Riedpolder in. Jelle Jan Wissmann van Dorpsbelang Sexbierum-Pietersbierum en Wiebe Goodijk van agrarisch bedrijf Firma Goodijk zijn ook van de partij.

Wandelaars op de Waddenzeedijk bij Sexbierum
Featured

Waddenwandelingen Sexbierum

Elke tweede zaterdag van de maand kun je in Sexbierum deelnemen aan een 'Waddenwandeling' naar en over de Waddenzeedijk. Meindert van Dijk, fotograaf, natuurgids en wandelcoach, organiseert en begeleidt deze wandelingen vanaf Hotel-Café-Restaurant "De Harmonie" in Sexbierum.

Featured

HEA! Tuinder voor het leven

Nog elke dag is de 77-jarige Kees Palma in zijn kassen in Oosterbierum aan het werk. Palma is al 55 jaar tuinder, hij verbouwt rode en witte kool voor de zaden en de bloembollen. Het leven van de tuinder is niet makkelijk geweest, twee keer verloor hij zijn vrouw en ook zijn oudste dochter is al overleden.

Mooi Barradeel
Meindert van Dijk
Boarg. Dukerstrjitte 34
8855CZ Sexbierum
06-46264523

info@mooibarradeel.nl 
www.mooibarradeel.nl

info@meindertvandijk.nl
www.meindertvandijk.nl

KvK nr: 01080027
BTW: NL001261421B67

Meindert van Dijk is als fotograaf en organisator van Natuurfotowandelingen in het Waddengebied met Waddengoud bekroond.

Logo Waddenzee WerelderfgoedGastheer en Ambassadeur

DOM

Deze website wordt financieel ondersteund via de Subsidieregeling Dorpsontwikkelingsmaatschappijen Fryslânfonds